Adventskalender

Adventskalender

Så var adventskalendern "monterad". Hmmm, nästa år får nog barnen ha en var. I år blev den full! Men två paket om dagen ryker ju iofs. På bilden hänger den på ytterdörren eftersom jag inte hittade någon lämplig krok att hänga den på. Kanske får den hänga kvar där får se hur vi gör.

Snart advent

Idag har jag putsat fönstrena, inte alla men iaf hälften. I sonens rum åkte julgardiner och julslingan med tomtar upp och även i köket kom julgardinerna upp. Jag jobbar nästa helg, så då hinns det inte med och i veckan har jag fullt upp med jobb, tandläkar- och frisörbeök. Det blev till att "fuska" lite och tjuvstarta.

Dottern var hos en kompis när vi fejade här hemma och när hon sedan kom hem så blev hon såklart sur över att inte hon hade fått det julpyntat på sitt rum. Då var det bara att gå ner i källaren och hämta upp en ljusslinga och adventsstjärna till henne också. Men det känns ändå skönt att ha så pass mycket klart inför advent. Nu är det bara vardagsrummet kvar. Putsa (om jag orkar och hinner) fönstrena och fram med två ljusstakar så är det klart.

Måste även göra klart barnens paket- och aktivitetskalender i veckan. Bara tre paket som ska slås in och sedan ska allt "monteras" och sättas upp på någon lämplig vägg. Kanske hinner jag det ikväll.

Så var det bilen igen...

Nu får det väl ändå vara nog med bilbekymmer. Nu har torkarna lagt av. Eller lagt av och lagt av, det är lite förslitningar som göra att en grej hoppar ur led hela tiden. Med den påföljden att vindrutetorkarna stannar. Inte bra. Nu har jag iaf fått beställt nya delar, så till helgen är det jag och far min som mekar med bilen. Lite fattigare, men det r det ju värt. Nu har jag lagt ner såpass mycket på bileländet att jag inte vill sälja den. Nu är ju mycket fixat och skulle jag nu byta bil så börjar det väl om...

Idag fick jag också fixat det sista med barnens paket-och aktivitetskalender kalender. Tror jag, om jag nu inte har räknat fel. Det blir blandat nytta med nöje. Tandborste, reflex, pyssel, pepparkaksbak, pennor, stämplar, bilar, strumpor, trosor/kalsonger osv. Jag tror den blir uppskattad, det är ju första året de har en sådan här kalender. På julafton har jag tänkt att rita en skattkarta som leder dem till den gemensamma dvd-filmen. Köpte Polarexpressen, så då har de ju något att se på innan allt det roliga börjar.


Ledig helg

Det är så skönt att vara ledig på helgen! Jag jobbar varannan helg och det är lite för mycket känner jag. Var tredje hade varit bättre. Men nu är det som det är...

Igår var vi hela familjen iväg till sommarstugan. Lämnade lite porslin och annat samt tittade till den lite. Fy vad kallt det var på golven! Tur att där fanns tofflor som mina föräldrar lämnat kvar sedan förra helgen när de var uppe över en dag. Nåväl, fick iaf tagit lite bilder på insidan av huset också.

Eldstäder

Eldstaden i vardagsrummet har förre ägaren själv murat. Han var murare till yrket. I köket står en vedspis. De förra ägarna hade en skiva över den och därpå en bänkspis. Vi ska se om vi kan göra om lite i köket så att vi får plats med en riktig spis. Då kan vi dessutom lättare använda oss av vedspisen också. Men först ska en sotare få provtrycka skortstenen. Men det blir till våren.

Härlig tapet

Nå, vad tycks om tapeten i ena rummet på övervåningen? Jag vill behålla iaf en vägg som fondvägg. Men det kanske blir att alla väggar få ha kvar den. Alla tapeter och väggar i huset är näst intill i perfekt skick så väggarna är inte det första vi kommer fixa med.

Idag är det Fars dag och vi ska hem till mina föräldrar på mat och fika. Far min ska även få hjälpa mig med bilen lite. Vindrutetorkarna la av lämpligt i regnet igår! Det är en "grej" som hoppat av från en annan "grej". Motorn till torkarna går som vanligt, men de rör inte på sig som de bör. Jag blir så trött på dessa bilar!

Årets första pepparkaksbak

Idag har varit en dag i vinterns och julens tecken. Först åkte jag och den dagisledige sonen iväg med bilen (med bra och fungerande bromsar, se tidigare inlägg) för att byta till vinterdäcken. En dag med sol och 13 plusgrader, men man vet ju aldrig när vintern slår till på riktigt.

Därefter hem för att äta lunch. Risgrynsgröt blev det. Det var det som krävde minst tid vid spisen, ibland är det bra med färdiglagat. Iväg för att hämta dottern i skolan och sedan åter hem för.............................ÅRETS FÖRSTA PEPPARKAKSBAK!

Nygräddat!

Kul för barnen och en övning för mig inför kommande julbak. Jag har lite svårt för att släppa loss barnen med kavel och deg. Vill gärna styra upp och visa och i nio fall av tio så slutar det med att jag själv gör hela jobbet medan barnen sitter och tittar med sorgsna miner. Men idag gick det riktigt bra, jag är stolt över mig själv. Och barnen såklart!

Bagarbarnen


Falköping tur och retur

Igår var vi, jag och mamma, i Falköping för att klara av det siste med köpet av sommarstugan. Självfallet var det första snödagen för denna vintern och smått kaos på vägarna väntades ju som bekant.

Med tanke på bilens dåliga bromsar samt att även jag, som gillar att ha saker och ting avklarat i god tid, inte bytt till vinterdäck så blev det tåget. Så det blev en heldagsutflykt helt enkelt. Var framme i Falköping drygt tre timmar innan mötet med mäklaren och vi hann således kolla in vad staden har att erbjuda.

Mötet med mäklaren och säljarna klarades av - och nu är huset VÅRT! På riktigt :o)