Mellandagsshopping

Jag har gjort lite beställningar på nätet, H&M och Ellos. Idag ändrade jag min Ellos beställning och la till ett par skinnstövlar och en sjal. Saken är den att jag tidigare idag var på Allum för att försöka hitta ett par stövlar. Jag kom hem med ett par som på rean kostade 499, men det var inte äkta skinn. Men si, jag trivs inte riktigt med dem. Man ska inte mellandagsshoppa med sambo och två barn i släptåg. Det blir inte bra. Imorgon ska jag lämna tillbaka stövlarna, kanske hittar jag ett par andra boots eller kängor istället. Annars får jag hoppas på att Ellosstövlarna håller måttet.

Annandag jul

... då kan man säga att julen är slut för denna gången, eller hur?

Julen har iaf varit bra! God mat, trevligt sällskap och många julklappar. Som jular ska vara med andra ord. Jo, det är så, att fastän jag är 33 år vill jag gärna ha många klappar under granen. Det hör liksom till. Sedan tycker jag att halva nöjet är att köpa julklappar till andra. Jag älskar det!

Idag har jag arbetat, fick gjort en hel del som jag skjutit fram allt för länge. Nu är jag ledig helgen för att sedan arbeta måndag och tisdag nästa vecka. Sedan är jag ledig till på söndag, då går jag in en kort dag för att sedan åter vara ledig två dagar. Därefter tar vardagen vid igen och det nya året kan börja på allvar. Undrar just vad det kommer med?

Dan före doppare dan

Idag görs de sista julbestyren här hemma, det mesta är fixat så förhoppningsvis blir det en lugn dag. Janssons frestelsen är precis uttagen ur ugnen och snart ska jag knalla ner till torget för att klippa mig. När jag kommer hem ska rostbiffen in i ugnen och övervåningen ska dammsugas. En cheescake ska också bakas idag, men det är nog allt. Sedan är det JULEFRID

Så där ja!

Då var dagens shopping avklarad. Dottern valde att följa med, så en liten klapp till henne måste klaras av imorgon. Vi åkte hemifrån vid halv sex och när vi kom fram till Backaplan och Toys ´r us blev jag glad. Parkeringen var inte full, snarare halvtom :o) Inne i affären var det folk, men ändå ganska glest mellan hyllorna. Sonens julklapp inhandlades och sedan bar det av till Coop (hela 100 m från leksaksaffären). Inne på Coop var det lugnt och skönt! Nu brukar vi handla på söndagar framåt eftermiddagen just för att det är lugnt, men jag hade lite farhågor om att det inte skulle vara så lugnt som det brukar. Men det var det!

Imorgon är det klippning för dottern 11:15 på Allum, då kommer det inte vara så lugnt, men å andra sidan ska vi inte handla något. Efter klippningen är det hem och städa för att sedan lämna av barnen hos min bror som får passa dem en stund när jag ska till jobbet (arbeta lite, men även lite julfirande). På tisdag är det min tur att  besöka frisören och därefter ska jag bara ta det lugnt och njuta!

Backaplan

Hur mycket folk är det på Backaplan nu tro? Klockan är halv fem en söndageftermiddag. Men inte vilken söndageftermiddag som helst, utan sista söndagseftermiddagen innan jul. Min förhoppning är att det mattats av med stressade människor och att jag i lugn och ro kan inhandla de sista klapparna till barnen samt all julmat.
Vi får se... Jag återkommer med rapport när jag kommit hem.

Full rulle

Det är inte bra att vara sjuk. Det blir så mycket som ska tas igen. Nu börjar jag se ljuset i tunneln igen. Tror nog jag kan ta ut min ledighet vid jul och nyår trots att jag tvivlade på det i början av veckan.

Idag har jag och dottern varit och julshoppat. Nu återstår bara en julklapp, den är till sambon. Eventuellt varsin till barnen också. Får se...

Sedan måste ju maten handlas också. Det får bli på tisdag tror jag. Dagen innan julafton, är det många som handlar sin mat då? Hoppas inte! Eller så kör vi den handlingen på söndag, det är ett alternativ att fundera på.

På Systemet

Natten till igår körde min mage ihop sig totalt, måde illa och kunde inte sova ordentligt. Bara till att vara hemma i går alltså. Men det bidde ingen magsjuka i kräk-bemärkelse. Inte hade jag någon matlust igår och visst sov jag mestadelen av dagen, men värre vart det inte. Idag har jag också varit hemma, för att vara på den säkra sidan. Inte kul att smitta ner sina kära kollegor så här inför jul. Dottern kom dessutom hem tidigt från skolan  igår med huvudvärk, så även hon var hemma idag.

Eftersom jag ändå känt mig frisk och utsövd (skulle varit konstigt om jag inte gjort det med tanke på gårdagens maratonsömn) passade jag på att sanera hemmet. Här har torkats handtag, bänkar, dörrar and you name it!

När sambon kom hem passade jag på att åka till Partille Centrum för att handla lite inför lördagens glöggparty. Passade också på att smita in på Systembolaget för att öka på glöggförrådet lite. Idag blev det två klassika glögger, Blossa starkvinsglögg och Dufvenkrooks Original. Sedan tidigare finns Blossa 08, Duvfenkrooks Xmas Delight och Tindra (kommer inte ihåg vad den heter mer, men den glittrar iaf).

Kan ju också passa på att säga att jag fick visa legitimation på Systemet. Inte illa för en 33-åring ;-)


Jul i stugan

Denna helgen har gått i julens tecken. Det började med grötfrukost på sonens dagis. De brukar ha det första fredagen i december, då sjungs det julsånger och sedan är det tomtegröt och pepparkakor för både barn och vuxna. Riktigt mysigt!



Senare på eftermiddag/kvällen var jag och dottern på Lisebergs julmarknad. Det var hennes "present" i paketkalendern. Där tittade vi på skridskouppvisning, spelade på hjul (dottern vann en tomte ridandes på en julbock), fikade, drack varm choklad och insöp så mycket julkänsla vi bara kunde.





Igår bakades det pepparkakor, också det en del av barnens paketkalender. Även i år fuskade vi och köpte färdig pepparkaksdeg, men nu slog vi till på två paket med en gång! Senare på kvällen slog magsjukan till, sonen vaknad och spydde. Idag tände vi det andra ljuset i advenstljusstaken och drack lite blåbärssoppa till frukost. Helgen kanske inte blev som jag väntat mig med en massa julstök och mys, men sånt är livet och sonen verkar redan må bättre.



Snacka om FYND

Idag hade vi en "liten" utförsäljning av visningsexemplar från vardagsrum för oss i personalen på jobbet. Det hela började med en auktion av några utvalda möbler. Bla lite från Stockholmsserien.
Jag lyckades ropa in en fåtölj för endast 300 riksdaler, en fåtölj som i vanliga fall kostar 2495 kr.



Efter den lyckade auktionen släpptes vi in på avdelningen och där roffade jag åt mig ytterliggare en fåtölj, med ett pris
på 30% av ordinarie pris. Nu vart det iofs så att jag fick två olika klädslar på fåtöljerna, men eftersom man kan köpa
dessa separat och jag bara behöver komplettera med en så kommer jag ändå i slutändan bara ha betalat 1730 kr
för båda två plus extra klädseln. Alltså 765 kr mindre än vad 1 hade kostat till fullpris. Är inte det ett fynd så vad är?

Snart jul

December brukar ju gå i en rasande fart, så det kommer den antagligen göra i år också. Konstigt vore annars. I söndags var det 1:a advent som firades genom en light-face-lift på köket, iaf kaklet i köket. Köpte för ett tag sedan kakeldekor på Åhléns och i söndags kom det upp.
 



Efter det bakades en mjuk pepparkaka som avnjöts med kaffe/mjölk i skenet av stearinljuset från adventsljusstaken.



Myyyyysigt....