Markoolio

Igår var sonen på 5½ års kontroll på BVC. Han mäter numer 110,5 cm över marken och väger exakt 19 kg. Sköterskan kollade också ordförståelse och talet. Sist men absolut inte minst fick sonen sin "Markoooliospruta" som han själv säger. Han är ju lite stick-van sedan tidigare pricktester så allt han sa var ett "Aj". Om någon/några undrar vad Markooliospruta är för något kan jag upplysa er om att det är difteri, stelkramp, kikhosta och, just det, polio!

Idag har arbetsdagen gått fort! Vi hade nyinvigning av varuhuset efter en stor ombyggnad och det var lite olika aktiviteter och jippon. Bl a hade vi ett salsatåg som dansande, ett gäng med clowner som skojade med kunderna, små som stora, och provsmak av några av våra varor från Montera & Dinera.

Nu ser jag fram emot kvällen för äntligen börjar Grey's anatomy igen!

Vinterbilder

Sådär ja, saften är klar och upphälld på flaskor, mat är lagad och uppäten, bilder är uppladdade och klara för bloggen, någon dammsugning blev det dock inte. Det får jag ta någon annan dag, dammråttor har väl ingen dött av?

Första bilden är tagen från verandan ut mot kohagen och "stora" vägen. Ett helt fantastiskt vinterlandskap, tänk att någongång i framtiden få fira jul i stugan med detta landskap att blicka ut mot.

På andra bilden har vi dottern uppe på jordkällarens tak.

Tredje och sista bilden är på uthuset (av någon anledning valde jag att fotografera dessa och glömde själva stugan!) Kanske ska tillägga att korset som står lite snett lutande mot fasaden är midsommarstången som överlevt (?) hösten och vintern.






Veckorna går...

Jösses vad snabbt veckorna går nu. Ganska skönt iofs med tanke på att det är årets tråkigaste månader som passerar just nu. Att veckorna går snabbt beror nog mycket på jobbet, det är lite väl stressigt nu och tyvärr ser jag ingen ljusning på det heller. Inte förrän semestern i sommar...

Igår åkte vi till sommarstugan ToR. Den stod kvar och likaså gjorde träden runt omkring. Det var rejält med snö (med Göteborgs mått mätt), ska se om jag får tummer ur och laddar upp lite bilder senare idag.  Håller just nu på att koka lite saft men borde egentligen städa. Men vem orkar?! Kanske att jag tar en svängom med dammsugaren efter saftkoket.

Årets värsta dag?

Idag kan mycket väl vara årets värsta dag. Men det vet jag inte förrän om 1½ timme. Går det bra idag så är detta årets värsta dag, går det inte bra så kommer årets värsta dag antagligen att inträffa om ca 2 veckor. Låter det underligt?

Jag ska till tandläkaren snart, för en årlig kontroll. Går det bra och allt ser bra ut, inga hål osv så behöver jag ju inte komma tillbaka på ett helt år. Har jag däremot något som måste lagas så... ja jag tror ni förstår mitt resonemang nu.

Direkt efter tandläkarbesöket ska jag till jobbet, det blir således bara en halvdag idag. Rätt skönt det också ibland. Jag kan ärligt säga att jag saknar de där lediga vardagarna. Jag fick så mycket uträttat på dem, nu när jag bara är ledig på helgdagar så blir det mindre gjort. Samtidigt är det ju skönt att få vara ledig tillsammans med familjen och vi gör mer saker tillsammans nu än förrut, så jag vill nog ändå ha det som jag har det nu. Arbeta mån-fre och ledig på helgen!

Hur mycket Svensson är jag?

[x] Ditt efternamn slutar på -son.  Ja, tyvärr :(
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du.

[x] Du känner någon som har samma efternamn som du.
[x] I din familj är ni 2 barn.
[  ] Du bor i villa.

[x] Du bor i en tätort. Tja, jo det gör jag nog.

[  ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla.
[x] Dina föräldrar har gift sig.
[x] Din mamma är yngre än din pappa.

[  ] Din pappa heter Lars. 
[  ] Din mamma heter Anna.

[  ] Din familj har en Volvo.
[  ] Din familj har en silvergrå eller röd bil. Nej, men en grafitgrå :)
[x] Du har tillgång till Internet hemma.
[x] Du har egen mobiltelefon.

[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger.
[  ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna. Inget av det faktiskt.

[  ] Du har varit i Grekland.

[  ] Du har varit på Öland minst 2 gånger. Bara 1 gång.
[  ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger. Bara 1 gång.

[  ] Din familj har en husvagn.

[  ] Ingen av dina föräldrar röker. Tyvärr röker båda.
[  ] Din pappa är lite lätt överviktig. Snarare tvärtom.

[  ] Du idrottar flera dagar i veckan. Det är att ta i, men jag är på väg åt det hållet iaf.

[x] Du har husdjur. En kanin, Fanny.
[x] De flesta i din familj är blåögda.
[  ] Du äter på Mc Donalds. Nej, jag föredrar Burger King, McD blir det i absoluta nödfall.
[x] Du följer Melodifestivalen. Har jag något val med en 9-årig dotter?

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent. 

13x3 = 39% Svensson!  Jaha, var det inte värre? Jag trodde jag var Svensson personifierad!