Födelsedagsfika

Just nu, klockan 22:55 har jag tagit ut en kaka ur ugnen. Anledningen? Jo, mina arbetskamrater har en annan syn än mig vad gäller födelsedagar och fika. Jag tycker, såklart, att den som fyller år ska bli bjuden på fika, inte bjuda.
Det tycker inte mina arbetskamrater! Så jag har känt en viss press på mig att ha med mig fika tills imorgon. Att vi idag hade personalmöte fram till 21:20 resulterade i att jag fick baka nu på kvällen.

Idag fick vi hem korten som de tagit på dagis (de där årliga fotografierna som är perfekta julklappar till släkten).
Sonen var hur söt som helst om jag får säga det själv :o)
Ska se till att scanna in så jag kan visa dem här på bloggen. Men det får bli en annan dag. Nu ska jag göra mig iordning för kvällen och sedan bre glasyr på kakan.

Stockholm

Imorgon (alldeles för tidigt om jag får säga mitt) så åker jag till Stockholm för utbildning. Tåget går 06:00 vilket innebär att jag måste ta taxi hemifrån 05:30. Vilken tid jag behöver gå upp vill jag inte ens tänka på! Hemma är jag inte förrän vid niotiden på torsdagkväll, så fredagen tar jag ledigt för jag tycker jag har gjort en arbetsvecka efter den trippen.
Nu kanske det låter som att jag inte alls ser fram emot denna resan, men det gör jag. Det ska bli riktigt roligt att få komma till ett annat varuhus och få se lite nya ansikten.

Personalfesten i lördags var förresten riktigt trevlig. Inga stora skandaler mig veterligen, men jag kan ju ha missat lite ;o)


Stängningsdag

Imorgon är det visst stängningsdag på dagis, något både jag och sambon helt förträngt. Eftersom jag ska till Stockholm på utbildning nästa vecka, tis-tors, och sambon tagit lite ledigt för att få ihop lämning och hämtning av barn så blir det jag som får vara hemma imorgon. Men jobba ska jag göra ändå. Inte hela dagen, men väl halva. Har lite siffror och namn som ska föras in i lite olika dokument och det är ett sådant där tråkigt jobb som man lätt skjuter framåt dag för dag. Imorgon blir därför ett ypperligt tillfälle för detta.

På lördag är det stor personalfest tillsammans med Kållered. I år är det på Rondo och något direkt uttalat tema är det faktiskt inte. Det brukar det annars vara, men i år kanske det är liten överraskning. Jag tror dock att det har något med "förr i tiden" att göra. Varuhuset i Älmhult firar ju jämnt och fest-affischen har något gammaldags över sig...

Frisk

Ha, det bidde ingen förkylning verkar det som. Kände mig lite småhängig igår, men idag har det inte alls känts så farligt. Skönt det med tanke på vad dagen hade att erbjuda. Piratkalas!
Alla barnen som var med (12 st inkl. sonen) hade jättekul, de fick träffa en riktig pirat som visade dem hur man gjorde äkta skattkartor, lekte sjörövarlekar där man fick klättra upp på borden (vilket man ju INTE får göra hemma) och sedan gick de på skattjakt där de tillslut hittade skatten som visade sig var piratpengar av choklad samt ballonger som piraten gjorde till svärd som barnen fick. Därefter var det dags för lite fika och presentutdelning och sist var det fri lek på piratskeppet. Lyckat var ordet!


Är det dags nu igen?

Igår kväll var jag ovanligt sur och tvär kände jag. Trött som satan var jag också. Svaret på varför fick jag imorse. Tjock i halsen och ont i huvudet. Förkylning på väg? Det har iaf inte blivit bättre under dagen, men inte direkt sämre heller.

Idag skulle jag, tillsammans med en gammal kompis, gå på
Dancin' Dingos 15-års fest, men jag kände vid lunch att det var ingen bra idé. Bättre att vara hemma och försöka kurera sig med många koppar te med eucalyptushonung. Lite thaisoppa och en bra film känns också rätt ok för denna fredagkväll. Men först ska jag gå och hämta min cowgirl från ett kalas!

Nu var det ett tag sedan sist

Men inte har det hänt något för det. Jobbet tar all min tid känns det som nu. Det har varit otroligt mycket rekryteringar till tjänster nu de två senaste veckorna. Men nu börjar det ljusna i den tunneln i alla fall. Skönt det!

Nu ska jag lägga mig och försöka få en god natts sömn. Jag skriver mer imorgon.