Skön söndag

Imorse lät sonen mig sova till 10.30. Blev helt chockad när jag såg att klockan var så mycket. Sambon var ute igår kväll så honom lät vi sova en stund till, medan dottern sov hos en kompis.

Idag har varit en lugn och skön söndag. Vi var iväg och handlade (mat) och nu har jag lämnat av sambon i stan där han ska fika med en kompis och hämtat hem dottern. Just nu står chilin och kokar på spisen. Annars har här inte hänt så mycket. Ny arbets vecka imorgon, sambons sista innan semestern. Själv arbetar jag tre veckor till innan det är dags för mig att förhoppningsvis lapa i solen.

Tubbenick

Är det någon här som vet vad "tubbenick" betyder?
Jag vet, det är tuggummi. Sonen som är 5 år har svårt för vissa ord av någon anledning och det behöver inte vara de svåra orden han inte får till. Som vindkraftverk tex. Han säger vindverkkraft. Rätt säger han bara när vi sakta tar ord för ord, vind - kraft - verk, så ska han säga det själv direkt efter och ut kommer vindverkkraft (ibland vindkraftverkkraft)

Vill sova

Just nu vill jag inget annat än att gå och lägga mig och sova. Men så ska den 18-årige kusinen från Vbg sova här i natt eftersom han är på Metal Town. Så nu sitter jag och väntar på honom. Känns menigslöst att lägga mig nu när han ändå kommer om drygt en timme. Sambon hade en god intention när han sa att han skulle hålla mig sällskap. Nu ligger han här i soffan och sover.

I helgen händer inte så mycket annars. Imorgon ska sambon iväg på kvällen, vilket innebär att jag utan dåligt samvete kan sitta och jobba lite. Hade verkligen varit skönt att bli klar med alla scheman en vecka innan deadline. Då har jag en vecka på mig att fixa lite annat innan semestern.

En god idé?

Tanken slog mig precis att istället för att sitta här och slösurfa borde jag ta ett tag i röran och göra ett ordentligt röj här på nedervåningen. Men är det verkligen en så god idé var nästa tanke. Sonen ska ha kvällsmat om 10 minuter och därefter ska dottern hämtas hem från ett kalas. Risken är ju att det kommer bli stökigare istället. Tror jag väntar med städningen till imorgon kväll. Men då kommer ju istället tanken på hur kul är det att städa en fredagkväll?


Premiär

Nu är den här, den nya datorn!

Detta inlägget är premiär på nya fina bärbara datorn. Allt fungerar som det ska och det var inga som helst problem att få igång allt. Jag fixade det helt själv, jag som är helt bakom flötet vad gäller datorer. Tur att det är sådana enkla och pedagogiska installationsguider nu för tiden.

Nu är det bara 3½ vecka kvar till semestern. Underbart! Måste jag bara hinna klart med alla scheman som ska skapas. Gör just nu 34:a veckors scheman till ca 55 medarbetare. Inte något man gör i en handvändning direkt. Till nästa schemaperiod ska vi få ett nytt program, inga är gladare än oss bemanningsplannerare för det. Äntligen slipper vi våra excel-filer. Visserligen gedigna sådana med många fina formler, men ändå, vi sitter och gör scheman för totalt 450 personer i excel! Gissa om vi är duktiga på Copy-paste ;o)

Glad att det är över

Japp, nu är kalaset avklarat och lugnet har lagt sig = barnen har lagt sig.

Dottern hade ju kalas idag och planen var att vi skulle vara ute och köra lite femkamp och picnick men det satte vädret stopp för. Istället ringde vi runt till alla inbjudna och bjöd in dem till hemmet. Men har man sagt femkamp så har man. Nu blev det visserligen en "fyrkamp" men barnen vart nöjda ändå. Grenarna blev: kasta bandybollar i en hink, pingisboll-på- sked-staffet, Sätta pennan i flaskan och frågesport. Vi fick helt enkelt strunta i säckhoppningen. Tror att grannen under är rätt glad för det faktiskt. Picnick blev det i alla fall, på filtar i vardagsrummet ;o)

Nu grillas det revbenspjäll i ugnen till mig och sambon. Förhoppningsvis finns det något vettigt att se på dumburken.

Trevlig kväll gott folk!

Skolavslutning

Idag var det skolavslutning för dottern. Först var det i kyrkan där de olika klasserna sjöng och rektorn höll ett kort tal. Därefter var det lite fika i klassrummet och presentutdelning till  fröknarna. Även min mamma var med på avslutningen och när den var klar åkte vi till Allum och dottern fick en avslutningspresent. Vi spanade också lite på mobiltelefoner, dottern fyller år om några dagar och hon kommer ev få sin första mobil.

Efter en fika inne på Linnégatan och ett besök hemma hos mamma åkte jag och dotern åter till Allum. Där tog dottern hål i öronen (en tidig födelsedagspresent från mig) och jag passade på att köpa en vaxduk till bordet på balkongen. Nu är det snart läggdags för de båda barnen som ska till fritids respektive dagis imorgon.

Så var den beställd och betald

Efter att ha gått och suktat i mer än ett år efter en bärbar dator har jag nu äntligen fått tummen ur och beställt en. Det blev en Dell Inspiron som jag nämnde igår. Nu väntar jag med spänning för att få hem den och börja använda den.



Visst är den snygg?
Kanske inte det viktigaste, men absolut inte helt oviktigt :o)

Sommarfest

Idag hade sonens dagis sommarfest med barnkör, bazar och fika. Det var hur mysigt som helst, synd att det blåste så mycket bara. Barnen sjöng härliga sommarvisor och sedan sålde de halsband, egenplanterade blommor och annat de hade pysslat ihop. Allt var märkt med vilket barn som gjort vad, så att man som förälder köpte "rätt" saker. Därefter kunde vi köpa fika som fröknarna hade bakat och gå runt och titta på kort och olika kreationer som barnen hade gjort under det gågna året.

Imorgon SKA jag köpa mig en bärbar dator, en
Dell Inspiron "Blossom" Men jag har efter råd från svägerskan kommit fram till att jag måste ringa och få lite köphjälp så det inte blir fel. Jag är ju i ärlighetens namn inte speciellt kunnig på datorer.

Kalasdax

Så var det dags för kalas igen. Denna gången är det Elins egna, som vanligt sent påkommet. Som att det kommer som en överraskning att hon fyller år, VARJE år!

Inbjudningarna är på G, de som inte går i klassen har vi/ska vi ringa till och "förbereda" på att det kommer en inbjudan. Kalaset hålls på söndag och vi kommer trotsa vädret. Så det så! Det blir picnick och femkamp ute på stora gräsmattan. Hoppas nu bara att de flesta kan komma. Det är ju lite tråkigt för henne eftersom hon fyller veckan efter skolavslutningen och risken är att flera redan har åkt på semester. Nästa år ska vi ha kalaset två veckor innan födelsedagen. Kan ni påminna mig om det?

Sonen har ju även han oturen att fylla år mitt under semestrarna, men hans kalas får bli i början av september när skola och dagis har dragit igång igen. I år blir det hans första för kompisar och jag har surfat runt för att få idéer om vad för kalas det kan tänkas bli. Nu tror jag att jag har bestämt mig för att ha det på
Sjöfartsmuseet med sjörövare och skattjakt. Låter inte det som ett kalas en femåring kan tänkas älska?

Vad är oddsen?

Okej, för drygt fyra veckor sedan bytte vi in vår Hyundai till den nya Skodan. Detta var i Alingsås. Nyfiken som jag är kollade jag in www.bytbil.se för att se vad de skulle ha för den. Då var det en bilhandlare i Jonsered som hade den och ganska snart var bilen inte kvar. Så nu i helgen var vi som vanligt på landet, tre mil norr om Ulricehamn och vad får vi inte syn på där tror ni? Jo, vår gamla bil! Nu är det en bilhandlare i Trädet som har den. Vad är oddsen på det egentligen?

Långhelg

Så var det helg igen. Denna gången långhelg till och med. Imorgon åker vi upp till stugan tillsammans med mina föräldrar. Förhoppningsvis kommer även Fanny följa med (kaninen), men det beror på i fall min pappa fick köpt en bur till henne. Imorse åkte jag till Jula för att köpa en, men de var slut där så då fick jag ringa min käre far för att be honom springa in på Harald Nyborg och se om de hade någon där. Än har jag inte pratat med honom, så jag vet inte om han fick tag i någon.

Snart ska jag springa ner till affären och köpa lite mat som vi ska ha med oss. Det blir grill imorgon kväll, och antagligen även på lördag. Det är nog det bästa med sommaren!

Brännboll

Idag var det brännboll i Slottskogen anordnat av sambon jobb. När jobbet var slut för min del åkte jag och mötte upp. Det kändes lite motvilligt innan jag var på plats, men väl där blev det riktigt trevligt. Brännbollen hann jag se i tio minuter (tur det, så slapp jag vara med och spela) och sedan var det mat. Grillning och sedan kaffe och kaka. De hade dessutom delat ut lotter och hade lottdragning. Vi , eller sambon, vann en liten och nätt solstol. Den åker med till stugan när vi åker upp på fredag!

När vi kom hem vid halv tio tänkte jag ta mig en dusch. Tyvärr hade jag helt missat att varmvattnet skulle vara avstängt från 18:00 idag till 08:00 imorgon. Får helt enkelt vänta med duschen tills imorgon.

Det var ett tag sedan sist

Jag har varit riktigt usel på att uppdatera bloggen känner jag. Kan villigt erkänna att jag har läst mer på andras bloggar än vad jag ens har funderat över min egna. Men jag ska försöka rätta till detta.

Den nya bílen har vi snart haft i fyra veckor och jag är fortfarande lika kär i den. Men den måste tvättas! Vi har varit på landet några vändor och vägarna där är rätt dammiga.  När vi har sånt här väder som vi haft de senaste veckorna är det riktigt skönt att ha en sommarstuga att åka till över helgerna.

Dottern har också varit på sitt första riktiga läger. Gymnastikföreningen ordnade ett läger i Ängelholm för tre veckor. Eftersom vi som föräldrar själva fick skjutsa barnen till lägret och sedan hämta dem passade vi övriga i familjen på att hälsa på i Ystad där sambons föräldrar huserar. Nu dröjer det till augusti innan vi åker dit igen. Semesterplaneringen har gått sådär i år. Vet inte riktigt hur vi ska få ihop allt. Tre veckor har vi tillsammans allihop, på så sätt blir barnen lediga i sex veckor.