Tre platta paket

Smidigt, minst sagt. Tre platta paket levererade och uppburna till lägenheten. Nu återstår bara montering, men det får nog bli imorgon. Nu ska jag titta på Gray's anatomy.


Väntar...

Har precis kommit hem efter ett impulsivt IKEA-besök. Idag fick vi så äntligen köpt vårt nya köksbord. Ett brunsvart stort Bjursta. Hade också tänkt köpa "mina" röda stolsdynor som jag gått och klämt på de senaste IKEA-besöken. Idag fanns de inte. Är inte det typiskt?!

     

En ny vit bokhylla till dotterns rum fick vi köpt med. Så snart ska det nog bli ordning där inne också. Ska bara rensa ut lite och få undan sambons kartong med hockeybilder. Ja, så ska ju väggdekorationen i form av vallmoblommor upp, det får vi inte glömma!

Röda och svarta ljus fick jag med mig från IKEA också. Nu så kommer julen, nu är julen här....

Till en tavla?

Jag gillar verkligen Tradera! Idag vann jag budgivningen på ett sånt fräckt tyg. Jag tänkte jag skulle spänna upp det på en träram och ha det som tavla i vardagsrummet. Vad tror ni om det?

image23

Ny favorit

Jag har hittat en ny favorit i mejerihyllan. Crème Fraiche Gourmet kantarell & cognac från Skånemejerier.



Idag gjorde jag världens enklaste korvgryta med den. Stekte falukorv skuren i fingertjocka strimlor tillsammans med purjolök. Hällde i en burk med nämnda crème fraiche och en liten skvätt matlagningsgrädde. Jag hade också i en halv hönsbuljongtärning och lite lite soya (för färgens skull). Till detta serverade jag ris och kokta grönsaker.

"Mmmm MUMS, det här var riktigt smaskens" var 4-årige sonens utlåtande :O)

Helg och jobb

Åh så skönt att vara ledig på helgen. Jag har gått från att jobba varannan helg till att jobba var tredje.  Vilken skillnad, en sådan lyx att få vara ledig två helger på raken!

Denna helgen har varit precis lika lugn (=småtråkig) som den förra. Fast i ärlighetens namn så är de helgerna rätt sköna. Igår bakade jag, både bullar och bröd, och nu sitter jag och funderar på om jag inte ska ta och testbaka saffransskorporna som jag planerar ge bort som julgåva till alla tänkbara och otänkbara.

Nästa helg jobbar jag, och sedan är det ju första advent helgen därpå. Snart jul med andra ord. Hur ska man hinna med allt som ska fixas? Köpa nytt köksbord och ny hylla, baka lussebullar och pepparkakor, inhandla julklappar, städa och pynta här hemma, gå på glöggpartyn, ha glöggparty osv osv. Dags att göra en planeringskalender. NU!

Fanny

Fanny1

Här är hon. Vår nya familjemedlem, Fanny.
En liten kanin på dryga 4 månader. Nyfiken som få och bedårande söt. 

Nu så!

Nu är rummet färdigmålat och man börjar få en bild av hur det kommer se ut när det är helt färdigt med de nya möblerna. Vissa återstår att köpa, bla en ny hylla. Kaninen är även den på plats. Hon verkar trivas och är rätt nyfiken av sig. Ska se om jag kan ta lite kort på henne snart så ni får se hur söt hon är. Fanny har dottern döpt henne till.

Nu är det godis och soffan som gäller för min del. Har jobbat idag och ska även jobba imorgon. Men nu har jag gått över till att arbeta var tredje helg istället för varannan och det känns skönt.