Vadå snart klar?

Två dagar sedan jag skrev förra inlägget om att det snart var färdigmålat på dotterns rum. Ja, visst....Igår grundade jag med vit färg, idag målade jag första lagret med den gröna färgen och imorgon kör jag det andra och sista lagret med grönt. Sen är det klart! Då återstår "bara" att få ordning på möblemanget.

Nu är det läggdags för mig, sov gott!

Snart klar

Det går framåt med måleriet i dotterns rum. 2 av 3 väggar är färdigmålade (den 4:e väggen består av garderober). Men som det ser ut där inne! Grejer överallt. Ska försöka fixa iordning lite ikväll för att kunna måla sista väggen imorgon. Eller iaf börja måla den, får ju inte glömma att jag ska arbeta också.

Idag har barnen och jag varit lediga (nästan, var en snabb sväng på jobbet och fixade lite bara).
Ni kan inte gissa vad vi har gjort! Jo, vi var i en djuraffär och valde ut en kanin som dottern ska få. Det blir en lite tidig julklapp som vi förhoppningsvis kan hämta på lördag. Han var så söt, vit med ljusbruna fläckar :o)

Nu äntligen

Nu äntligen har vi börjat göra i ordning dotterns rum. Var som jag nämnt tidigare och köpte lite nya möbler till henne häromdagen och idag började jag måla. Tre lager, minst, måste jag måla för att det ska täcka ordenligt. Jag har kört 1½ vägg i tre omgångar idag och får nu vänta tills imorgon för att se i dagsljus om det räcker eller om det behövs ytterliggare ett lager färg. Men bra blir det.

Nu ska jag ta mig ett bad och sedan är det soffan och dumburken som gäller. Go' kväll gott folk!

Yes!

Haha, nu är inte skärmen randig längre. Idag åkte vi helt enkelt och köpte ett nytt grafikkort till datorn. Den tidigare så starka önskan om en bärbar dator avtog något, men finns fortfarande kvar.

Ett IKEA-besök att minnas

Idag på IKEA fick vi handlat lite grann till dotterns "nya" rum. Nytt skrivbord, ny lådhurts och två nya lampor. Sedan blev det ju som vanligt lite annat också. Men det är ju inte därför detta var ett besök att minns. Nej, sonen irrade bort sig. Jag och min mamma letade och letade, utan att hitta honom. Rätt som det var så hör vi i högtalarna "Adrian 4 år letar efter sin mamma Carolina. Adrian finns på köksavdelningen."

Lite småpinsamt att tappa bort sitt barn på det varuhus man själv jobbar. Fast en sak var ju bra. Jag blev aldrig orolig eftersom jag vet våra rutiner. Nu är vi hemma och har precis ätit middag. Snart dags att köra dottern till veckans kalas.


Så gick det.

Besiktningen gick bra! Bara en lampa om behöver bytas, och det är ju en enkel sak att fixa. I övrigt inga anmärkningar. "Det var en bra bil det här" sa besiktingsmannen. Han skulle bara veta hur mycket jag har lagt ut på reparationer det senaste året.

Idag ska jag, sonen och min mor åka ut till IKEA för att inhandla nytt skrivbord till dottern. Vi ska även köpa väggfärg så att vi kan måla om där inne hos henne. Men jag hittar inget bra att ta med mig som färgprov när de ska blanda till den gröna färgen. Jag kan ju inte gärna ta med mig hela mattan! Jag får leta vidare....

Prickresultat

Igår var det ju som sagt dags för sonens årliga pricktest mot ägg. Glädjande nog gick det betydligt bättre än vad jag vågat hoppats på. Det visade ingen reaktion alls. Noll, zero, nada! Nu får vi alltså börja med att testa ägg på honom genom små mängder tillagat ägg. Som en liten bit sockerkaka, äggpenslade bullar, köttbullar med ägg i smeten osv. Fungerar det bra kan vi sedan gå vidare med rätter som innehåller mer ägg. Omelett, tjockpannkaka och sådan saker.

Imorgon är det dessutom dags för bilskrällets årliga test. Besiktningen, uh! Hoppas nu bara att den går lika bra som sonens "besiktning". Håll tummarna tack!

Prick

Snart, om ca 1 timme, ska jag och sonen åka till barnmedicinska mottagningen för att pricktesta sonen. Han är (och har varit sedan han var ½ år) allergisk mot ägg. Nu testar vi en gång om året för att se om det ev. försvunnit, eller iaf om det blivit bättre. Jag tror att han ff är allergisk, men det återstår att se. Håll tummarna!

Sjukling

Usch och tvi!

Skulle ha jobbat helgen, men gick hem i lördags efter bara 4 timmar. Riv i halsen, kli i örat och allmänt hängig. Dessutom fungerade inte min hjärna för fem öre. Fick jag en fråga om något, vad som helst, så stod all tankeverksamhet stilla. I går var jag hemma och tog det lungt, förkylningen var ett faktum! Stannade hemma idag också, men hoppas kunna gå imorgon.

Denna veckan är ingen rolig vecka. Iaf inte torsdagen. Då ska bilskrället besiktigas.... Känner nästan både panik och ångest över det. Jag har förresten börjat tänka om lite. Kanske blir inte nästa bil en Toyota Corolla. Kanske blir det en Skoda Octavia?

Jag har varit snäll i år!

Högst upp på önskelistan i år står en ny dator. En bärbar,  med ett bra bildredigeringsprogram. Jag har varit snäll, jag lovar!

Anledningen till denna innerliga önskan är att datorn jag just nu sitter vid har en randig skärm. Något vi har försökt fixa på alla möjliga och omöjliga sätt och vis. Den förblir randig. Till råga på allt så fungerar inte längre det bildredigeringsprogrammet som medföljde digitalkameran när den inhandlades. Så nu är det inte så mycket roligt kvar att göra vid denna apparat.

Ni får ursäkta om det är en massa stavfel, men jag kan inte granska inlägget ordentligt eftersom jag ändå inte ser allt som står :o/

Jag lever

Jodå, jag lever allt. Har bara inte haft lust att skriva något här. Har spenderat mer tid på facebook. Det är väl också ett påhitt! Men nu är jag fast där. Har hittat några gamla vänner och det är ju alltid skoj.

Något som är mindre skoj är min dammsugare. Jag köpte nyligen en ny, men tror ni inte att sladdhel****t inte vill åka in. Ska tillbaka och reklamera den och fram tills dess så totalvägrar jag dammsuga. Så det så! Den gamla dammsugaren står visserligen kvar i skåpet , men där får den stå. Snart kommer en ny fräsching och tar över.