Sammanfattning av dagen: IKEA

IKEA, det är min fredag.

Dagen började med att barnen väckte/skrämde mig genom att vara utklädda till spöken och skrika "bus eller godis". Jösses vad jag blev rädd. De serverade mig bananfingrar med hallonblod på en silverbricka. Gullungar!
När jag väl masat mig ur sängen var det dags att börja arbeta lite, för IKEAs räkning. Jag skulle ju varit föräldraledig idag, men så kom extra arbete som ett brev på posten igår.

Efter ett par timmars arbete så åkte vi (jag och båda barnen) till IKEA för att säga hej då till en av de bästa arbetskamraterna man kan önska sig, snyft... Men vi kommer ses igen, men det kommer bli tomt på kontoret.
När vi ändå var på IKEA så passade sonen på att leka i Småland medan jag och dottern tog en runda i varuhuset. Jag fick köpt mina gardiner, två ljusstakar, ett blockljus och 6 skålar ur samma serie som vårt matporslin.



Så hem och fortsätta arbeta lite. Som tur var ville sonen vara ute och leka med sina kompisar, så jag fick lite lugn och ro. Sedan tröttnade jag på arbetet och började istället putsa fönstrena i vardagsrummet så jag kunde få upp mina nya gardiner. Nu är det så fint, så fint.

När sambon kom hem fick han vila en stund, sedan bar det återigen iväg till IKEA! Nu ikväll inhandlades nya sängar till mig och sambon samt en ny tv-bänk.

              

Imorgon mellan 12:30 och 14:30 kommer grejerna hem. Det blir perfekt, för nu hade jag inte orkat ta hand om det, men imorgon hinner vi få undan de gamla sängarna och röja lite innan de nya kommer.

Nu ska här ätas räkor. Mums!

Fredag, igen

Ja, så var det fredag imorgon igen. Jag hade tänkt ta en föräldradag eftersom både fritids och dagis är stängt, men så fick jag ett mail på jobbet idag och bifogat var ca 40 sidor med en presentation som måste gås igenom innan måndag då vi ska ha telefonkonferens. Pust! Det blir till att arbeta imorgon, fast hemifrån. Tur att jag har den möjligheten vissa dagar.

Annars händer inte så mycket till helgen. Vi ska köpa nya sängar, vilket ska bli skönt. Jag kommer sova som den prinsessa jag är!  Om jag får välja kommer vi också att köpa en ny tv-bänk och nya gardiner till vardagsrummet. Det jag visat tidigare här i bloggen. Men vi får väl se vad min oäkta hälft säger.

Backabranden

På onsdag har det gått 10 år sedan den fruktansvärda branden bröt ut och tog 63 ungdomars liv. Idag har Göteborgs Posten ett stort repotage på flera sidor om branden. Jag kommer så väl ihåg den kvällen, trots att jag inte ens var där, hade inga vänner som var där och visste inte ens om festen. Jag och sambon hade varit på Biljardpalatset och fick skjuts hem (eller om vi tog taxi?). Vi åkte då förbi Backaplan och kommenterad hur mycket folk det var vid lokalen, att det måste vara någon fest eller något. Detta var ca 30 minuter innan branden bröt ut.

Morgonen efter läser vi på text-tv om branden, men har vi hört några sirener? Så långt ifrån bor ju inte sambon (vi var inte sambos då). Men jo, någonstans i bakhuvudet minns vi en väldigt massa sirener. När jag senare kommer hem till min egen lägenhet lyssnar jag av telefonsvararen. Min morfar har ringt och är orolig. Sedan ett samtal till, om att han pratat med mamma och vet att jag är ok.

Jag tror vi alla har minnen av den kvällen, vare sig vi själva var där, har anhöriga som var det eller som jag, inte alls har någon koppling. Nu 10 år efter katastrofen ska ett minnesmärke avtäckas, ett minnesmärke som för mig kommer minst 9 år försent, men som absolut ska stå där. Det ska visst vara en tio meter lång  och 2 meter hög mur med alla 63 ungdomars namn ingraverat. Den 29/10 ska ett fackeltåg utgå från Gustav adolfs torg 19:30. Det ska gå mot Backaplan och kl 20:00 ska avtäckningen ske. Jag hoppas jag kan vara med!

Lördagkväll med stor dos nostalgi

Barnen sover sedan länge och här sitter jag med youtube som enda sällskap. Det blir lätt endel nostalgi då. Måste säga att min "nostalgimusik" är av en rätt blandad karaktär. Eller vad säger ni?

Bonnie Tyler Denna har väl alla minnen till?

The Clash Sambon introducerade mig in i Clashvärlden, jag fick låna en platta när vi fortfarande bara var arbetskamrater

Cher Denna låten lyssnade alltid jag och mina bästa vänner på precis innan vi gick ut

Några smakprov. Konstigt bara, idag lyckades jag inte få klippen direkt i bloggen. Måste glömt hur man gör, så ni får helt enkelt hålla tillgodo med länkar.


Lördag... so far

Idag vid tio åkte jag och dottern iväg för att hämta upp en kompis till dottern. Sedan bar det av till Scandinavium och High School Musical Ice-tour! Det var väl ungefär halvfullt inne på arenan, och åldern på majoriteten av publiken måste legat runt 10 år. Men roligt var det. Mest för barnen såklart, men jag gillar ju skridskoåkning så jag satt inte helt uttråkad.

Efter föreställningen som höll på i drygt 1½ timme trodde jag att tjejerna skulle vara hungriga eftersom det nu var lunchtid, men de ville hellre gå och fika än gå och äta hamburgare. Så fika fick det bli! Vi hittade ett mysigt lite fik som hade alldeles lagom priser. Lite väl billigt tyckte jag när jag satt mig och började fundera på om tjejen vid kassan verkligen sagt 106 kr, eller om hon faktiskt sagt 136 kr. Hmm, pinsamt tänkte jag om det nu var 136 eftersom jag inte betalade mer än 106 (gav henne en 100-lapp och en tia).  Nä, bara till att gå fram och fråga hur det låg till. Vill ju gärna kunna visa mig där igen... Det visade sig att jag hade betalat rätt, hon hade sagt 106 kr. Däremot visade det sig också att hon hade glömt slå in min macka, så jag fick snällt betala 40 kr till. Men det kändes iaf bra att göra rätt för sig!

För en stund sedan gick båda barnens kompisar hem och även sambon pös iväg. Snart vankas champinjonsoppa med gott bröd till. Det får bli middagen/kvällsmaten denna lördag. Sedan är det tv:n i vanlig ordning. Inte för att det går så mycket bra på den, men vanor är svåra att bryta ;o)

Spinning

Spinningen igår gick finfint! Tufft och svettigt var det, men så SKÖNT efteråt. Idag har jag inte någon träningsvärk, men jag känner mig lite stum i benen, så vi får väl se imorgon om träningsvärken kommer då...

Nu har vi (jag och Annelie) bokat in den kommande månaden med ett pass i veckan. Nästa vecka blir det MLR (mage, rumpa lår) veckan därpå BodyBalance och därefter ett GymIntro. Tanken är att vi till detta ska addera ett pass i veckan som vi antingen går på själva eller tillsammans med någon annan. Nu känns det som att jag är på G. Några arbetskamrater ska springa Göteborgsvarvet till våren och frågade då skämtsamt om jag ska hänga på. "Hmm, nja, jag kan stå och heja på vid kanten"  blev svaret från mig.

Måndag

Så började en ny arbetsvecka idag. Jag gillar inte måndagar. Inte för att det är första dagen på en ny lång vecka, utan snarare för den stress som blir när jag måste iväg från jobbet prick 17:15 och inte en minut senare. Detta för att precis hinna hem för att köra dottern till gymnastiken som börjar 18:00. Annars tycker jag måndagar är rätt ok.

Imorgon är det tisdag och då har halva arbetsveckan gått (nåja, men man måste försöka tänka positivt) och jag ska ta tag i mitt liv, det som ska innehålla fysisk aktivitet. Jag och en jobbarkompis ska gå på spinning och även göra upp ett träningschema fram till jul. Att bestämma redan i förväg vilka dagar och vilka pass vi ska gå på är ett måste för att jag inte ska banga ur. Tanken är att vi två ska träna tillsammans en dag i veckan och att jag sedan ska träna tillsammans med någon annan eller själv en dag i veckan. Det blir nog bra, eller vad tror ni?

Borttappade

Hmm, var tog sonen och sambon vägen?
Har kommit hem efter en minishoppingrunda med hela familjen. Först var vi på Klädkällarn (köpte bara 4 rullar julklappspaper och fyra små påläggsgafflar) sedan åkte vi till Allum och handlade skor till alla utan sambon och därefter hem. Men på vägen mellan parkeringen och hemmet tappade jag alltså bort sambon och sonen. Jag och dottern har hunnit äta och nu sitter jag här vid datorn med mitt kaffe och dottern sjunger Singstar (ljuvliga toner...)
Nu behöver ni inte alls vara oroliga, eftersom jag med 99% säkerhet vet att de gick förbi en vän till sambon och antagligen har slunkit in för att säga hej och inte alls blivit kidnappade av några utomjordingar. Undara bara hur länge de tänkt stanna???

Här: En utmaning!

Jag läser en blogg så där lite sporadiskt som vi nog alla läser olika bloggar. Idag var där en utmaning, en utmaning med betydligt allvarligare underton är "3 saker" utmaningar som är bland de vanilgare. Här handlar det om liv och om död, så se dig som utmanad! Gå in på denna länken till donationsrådet och anmäl dig!

Fortsätt utmana dina läsare och länka till det här inlägget. Be dem skriva om det på sina bloggar och länka hit. Och be dem, be sina läsare. Och så vidare.

"Låt oss starta en bloggbävning med självaste livet som gåva"

Ungj***l

Så får man förstås inte säga/skriva, men ibland blir jag galen på dottern. Från det att hon kom hem så var hon sur! Knappt ett "hej" innan frågan kom om vi kunde åka till Allum för att köpa skor. Eftersom vi hade gäster sa jag att vi inte hinner det idag, då började det... Sur och tyken, snacka om förpubertal! Nu sover hon (och även sonen), sambon är hos en kompis och själv har jag precis tittat på Singalong. Nu väntar SAC filmen och en kall öl.

Någon som blir förvånad?

Är det någon som blir förvånad om jag säger att vi har varit på kalas? Idag var det sonen som var på kalas hos en dagiskompis. Eller hos kanske man inte ska säga, kalaset hölls på Bushuset.
Dottern är som vanligt inte hemma. Hon har sovit över hos en kompis och ska även följa med henne och se på när hon spelar innebandymatch. Herregud, dottern på 9-år har en mer späckad agenda än mig själv!

Nu puttrar köttfärssåsen på spisen och sambon dammsuger. Snart kommer en vän över med sina två barn och då ska det bjudas på lasagne.

Vart tar veckorna vägen?

Så var det redan fredag igen! Vad har hänt under den gågna veckan, ingenting känns det som. Jag var i Ullared igår och gjorde slut på ca 2500 kr som brände på kontot. Skönt att släcka den elden... Jag är nöjd med mina köp, förutom att jag gott kunde tagit en storlek större på sonens vinteroverall. Men, men, han kommer nog kunna ha den hela vintern iaf. Så vad köpte jag då?

Till sonen:
  • Vinteroverall (ser ut som en raceroverall)
  • Två-delat höst/vår set
  • 2 långkalsangor
  • 2 pyjamasar
  • 4 tröjor
  • 5 kalsangor
  • 6 strumpor
  • Pussel (julklapp)
  • Lusspelet (julklapp)
  • Radio & tv:s julkalender
  • Pepparkaksdress
  • Lite småprylar till paketkalendern
Till dottern:
  • Vinterjacka
  • Termobyxor
  • 2 pyjamasar
  • 2 strumpbyxor
  • 6 trosor
  • 2 jeans
  • Munkiströja
  • Klänning
  • PS2 spel Buzz Monster (julklapp)
  • Radiio & tv:s julkalender
  • Lite småprylar till paketkalender
Till mig:
  • 7 trosor
  • 5 strumpor
  • Tränningslinne
  • Plånbok
Övrigt:
  • Tandborstar
  • Tandkräm
  • Plåster
  • Deo
  • Badrumsmattor
  • Julgardiner
  • Juldukar
  • Julstjärna
  • Duk till vardagsrumsbordet

Jag tror det var alles, men jag har säkert glömt något. Allt detta för 2500, det är inte fy skam, eller vad säger ni?




Ullared

På torsdag åker jag och min mamma till Ullared för en heldag med shopping. Jag hoppas verkligen att jag hittar endel fynd där. Behöver bla vinterkläder till barnen och hoppas även hitta lite bra julklappar till dem. Jag har skrivit en lång inköpslista för att inte missa hälften (som jag annars brukar göra).

Idag har jag inte känt mig helt 100, känner mig inte direkt förkyld, men har allmänt ont i kroppen och känner mig hängig. Förhoppningsvis går det snabbt över utan att jag ska behöva vara hemma från jobbet. Av någon anledning så får jag alltid så dåligt samvete när jag är hemma och är sjuk. Urbota dumt, jag vet! Men orkar jag gå iväg och lämna barnen och så orkar jag väl gå till jobbet? Det är så jag fungerar.

Trevlig kväll

Igår var jag ju hemma hos en arbetskamrat (Frida) på kvällen. Det blev en riktigt trevlig kväll med god plockmat och en massa prat, vin och öl. Dock hade jag värsta oturen på väg dit. Först missade jag bussen här hemifrån och bestämde mig då för att gå till Smörslottsgatan för att ta en annan buss. Bara det att när jag väl kom dit så hade jag missat även den bussen. Okej, tänkte jag, då tar jag väl och fortsätter ner till Östra sjuför att se om jag kan ta en spårvagn istället. Men nej, den hade jag också missat. Det fick bli buss ändå. När jag kom fram till Redbergsplatsen hade jag självklart missat bussen som skulle ta mig till Frida. Kollade på turlistan och såg då att det bara var tre hållplatser jag skulle åka. Så jag började helt enkelt att gå. Det var låååångt mellan de hållplatserna kan jag säga. Men fram kom jag, om än något försenad och svettig ;o) Men som sagt, en riktigt trevlig kväll blev det.

(Ps, när jag sedan skulle hem mitt i natten hade jag att välja mellan att vänta 30 minuter på "min" nattbuss eller att gå från Östra sjukhuset. Jag valde att gå, inte konstigt att jag har lite träningsvärk i låren idag.)

Aj aj aj

Mitt huvud! Fredag och helg, då slår huvudvärken till. Är det inte typiskt så säg?

Annars har dagen varit bra. Är precis hemkommen efter en fika med en vän som jag tyvärr inte träffar så ofta. Hon blev mamma i somras och nu fick jag tillfälle att träffa henne och lille Charlie. Bebisar, vad är det som gör att de luktar så gott?

Kvällen blir lugn, dottern är på pyjamaskalas med övernattning. Jag ska strax gå upp och sätta mig (läs lägga mig) i soffan och mysa lite med sonen. Ikväll blir det förhoppningsvis filmtajm tillsammans med sambon.  Imorgon är det återigen dax för kalas, då är det sonens tur på dagen och sedan framåt kvällen sticker jag själv iväg :o)

High School Musical

Nu har jag precis bokat tre biljetter till High School Musical Ice Tour, tror ni tjejen kommer bli glad?! Jag gjorde en chansning och bokade en vuxen och två barn i hopp om att iaf någon av hennes kompisar kan/vill följa med. Det borde inte vara så svårt att locka med någon tycker jag.

Idag börjar jag inte förrän 11:00 så jag det lite soft här hemma nu när barnen är på skola/dagis. Nackdelen med detta är att jag slutar först 20:30 och därför inte är hemma förrän ca 21:00, precis så jag hinner hem till Greys med andra ord.

Kanelbullensdag

Ni har väl inte missat att det är Kanelbullensdag imorgon. Den tionde i ordningen! Sitter just nu och funderar på om jag kommer orka baka egna imorgon eller om det blir köpta. För firas måste det, det är inte Kanelbullensdag för intet!

Idag har sonen varit med mig på jobbet en stund. Närmare fyra timmar stod han ut innan det blev allt för långtråkigt. Då gick vi in som kunder istället och sonen spenderade en timma i "Småland". Just nu håller vi på med en ganska så stor ombyggnad, så det var inte ett så där jätte inspirerande besök inne i varuhuset, men jag fick iaf köpt lite ljus, två nya ramar och lite småburkar till sonens lego. Väl hemma igen fick jag för mig att möblera om inne i sonens rum. Jag flyttade sängen och bokhyllan och allt var i en enda röra. Då insåg jag att det inte fungerade att möblera så som jag tänkt mig. Så det blev till att ställa tillbaka det som det var. Men jag fick iaf dammat och dammsugit ordentligt.