Åter till vardagen

Så var julen slut. Känns alltid så tomt på något sätt. Ett helt år kvar till nästa...
Snart nytt år också, men det ger jag inte så mycket för. Har aldrig gillat att fira nyår och väljer i år att stanna hemma själv med barnen. Vi ska laga god mat och bara mysa tillsammans. Fyrverkerierna kan vi se från vardagsrumsfönstrena men frågan är om barnen orkar vara vakna så länge. Barnen föresten, det kanske bara blir jag och sonen. Dottern är bortbjuden på övernattning hos en kompis. Lite roligt det där, för jag tror det blir tredje året i rad som dottern sover där över nyår. En egen tradition för henne.

Dan' före dan' före dopparedan'

Ja, det måste det väl vara idag...?

Idag har vi haft besök av lite släkt. Bytt julklappar, ätit och fikat. Trevligt! Vi träffas inte så överdrivet ofta, fastän vi bara har 8 mil till varandra. Men värre är det väl med pappas sida som ändå bor i samma stad, dem träffar vi väl typ vartannat år. Inte att det ligger någon som helst osämja oss emellan utan det bara har blivit så. Trist!

Nu sover barnen, sonen däckade i soffan vid halv sex tiden, men somnade utan problem efter Bolibompa och kvällsmat. Dottern har varit med sambon in till stan för att handla julklappar. Det har blivit deras egna lilla tradition och den vill man ju inte missunna dem. Alldeles strax ska jag och sambon sätta oss i soffan och titta på en deckare samtidigt som vi tar ett första smakprov av julskinkan.

Julgranen

Årets julgran blev inhandlad häromdagen och igår kväll bar jag in den och satte i lamporna. Idag samtidigt som Bolibompa så kläddes den av mig och barnen.

Adrian klär granenElin klär granen

Och så här blev resultatet (efter lite lek i bildredigeringsprogrammet)...

Julgran

Städa

Varför är det såååååååå tråkigt att städa?

Önskar att jag var lite mer som min mamma. Hon älskar att städa. Eller gör hon det egentligen? Hur som helst så städar hon och plockar och håller ordning jämt och ständigt. Jag är precis tvärtom. Hopplöst!

Men nu har jag iaf fått städat här hemma. Dammat, dammsugit, torkat golven och gjort rent i badrummet. Nu ska jag bara plocka undan alla onödiga prylar som ligger överallt.  Sedan är det klart.

Snart Jul

19 december redan!
Trots det känns denna veckan lugn. Alla julklappar är färdighandlade och även inslagna. Julkorten kom iväg i tid och likaså paketet till barnens kusiner i Uppsala. Igår var jag och handlade det mesta av julmaten och idag ska jag göra iordning Janssons frestelse och frysa in.

Lite stress bara över julgran. Jag (eller vi, men mest jag) har gått och väntat på att de ska börja sälja julgranar nere på torget som de gjorde förra året. Men nu börjar jag inse att det nog inte blir någon julgransförsäljning där. Så min tanke är att idag försöka få med mig hela familjen till en annan granförsäljning för att gemensamt välja ut en fin gran. Svårast blir att få med sambon, men han är också den viktigaste att få med. Han är ju den som ska få bära hem granen :-)

Så måste jag ju också få visa upp de coola ölglasen med Elvis som jag gjort till min brorsa i julklapp (jag tror inte han har hittat hit...) Jag köpte Elvisfigurer från Lagerhaus, Dekorera Mera, och fäste sedan dessa på sex ölglas. Tror min käre bror kommer bli glad för dessa, Elvisfan som han är.

Ölglas

Lussekatter

Dagens aktivitet i kalendern var "Lussekattsbak". Sonen hade till uppgift att stoppa i russinen. Ett jobb han klarade av galant om ni frågar mig. Dottern bangade och valde att leka hemma hos en kompis istället. Men hon var inte sen med att erbjuda sig att provsmaka dem!

Lussekatter

Ja, jag måste väl erkänna att jag inte är någon van lussekattsbagare, men det är väl smaken som är avgörande?

Ett äventyr

Idag var det sannerligen ett äventyr att hämta barnen. Inte för att de gjorde det till äventyr, utan för att vädret ställde till det. Efter ihärdigt regnande så var vägarna översvämmade och jag kom helt enkelt inte fram till dotterns skola med bilen. Fick istället åka och hämta sonen först. Hem och lämna honom hos den vad jag trodde väntande pappan. Men icke! Pappan var inte hemma...

Ringde honom på mobilen. Han var på väg till sonens dagis (vadade fram), dottern blev hämtad av en kompis mamma och följde med dem hem. Sa att sonen redan var hemma och kallade hem honom.

Nu är alla utom dottern hemma , men hon kommer snart, kompisen bor i samma område och här är det inte översvämning. Middagen ska snart lagas, kommer gå på 10 minuter eftersom här idag serveras korv med bröd. Dagens stora uppgift i köket är istället lussekattsbak, men det återkommer jag till senare.