Fick ett ryck

Idag fick jag ett ryck och slängde in stolsdynorna i tvättmaskinen. Egentligen behövde väl inte alla tvättas, men eftersom jag inte vet hur de blir efter tvätten är det bäst att köra alla, så att de iaf ser lika ut efteråt. Dammsugit har jag också gjort. Fast bara nedervåningen. Där uppe behövs också, men lusten tog slut. Kanske kommer den tillbaka.

Jag är så sugen på nya gardiner, lampor och ny tv-bänk till vardagsrummet. Från
IKEA, såklart!

    
   
Får se om jag får köpt det lite längre fram i höst. Måste ju samråda med sambon också.

Sovrummet vill jag också göra om. Funderar på turkost där inne. Tillsammans med vitt och ek, ljust vill jag ha iaf eftersom det inte är så stort. Jag har rätt många små projekt jag vill göra här hemma vid närmare eftertanke. Köket behöver lite omsorg, likaså hallen. Dottern vill ha ny säng, vilket innebär att sonen får ta över den dottern har nu, såvida vi inte säljer den på blocket. Skulle vi behålla den innebär ju det i sin tur att sonens rum också skulle behöva ett ansiktslyft.

Jobb och sånt

Nu börjar jag landa i verkligheten igen. Började arbeta igen i måndags och det gick fint. Jag har ju sådana bra kollegor så de hade sagt till alla att de skulle lämna mig ifred fram till lunch, och det hjälpte! Inte en enda medarbetare pratade "jobb" med mig innan lunchen. Efter lunch tittade ett par lite frågande på mig som om de undrade om de kunde börja fråga om nya schemat och annat jobbrelaterat. Även min chef har varit varsam mot mig och han sa till och med att han lämnar mig ifred denna veckan! Snacka om mjukstart!

Idag började dottern i 3:e klass, de byter inte bara klassrum utan även byggnad och nytt på schemat är engelska och slöjd. Jösses vad stor hon börjar bli!

Bio imorgon

Jag förstår inte varför barn blir så rastlösa hela tiden. De har ju rum fulla med leksaker, något måste väl ändå finnas att göra? Idag fick jag nästa panik av barnens rastlöshet, så jag bestämde att imorgon blir det bio. Space Chimps ska vi se och min mamma följer också med (och betalar, hon hade visst fyra fribiljetter, bättre kan det ju inte bli).

Annars har jag idag försökt lära mig Vistas upplägg när det kommer till bilder och foton man laddar över från kameran. Än är jag inte riktigt hemma på det, jag tröttnade helt enkelt. Men jag har iaf bestämt mig för att ha ordning på bilderna på den bärbara datorn. På den stationära har det blivit lite si och så med ordningen.






Mer shopping

Idag lämnade vi sonen hos mina föräldrar där han ska tillbringa natten. Som han har sett fram emot detta! Visserligen ringde han för att säga god natt tidigare i kväll och då hörde man gråten i halsen, lille gubben. Han är som jag var när jag var liten och skulle sova borta, alltid ledsen när det är dags att sova. Men jag tror det gått bra, nu är ju klockan midnatt och han sover antagligen hur gott som helst.

Nåväl, vi övriga i familjen åkte som bestämt till Allum för att inhandla present till sonen som fyller 5 imorgon. Vi är inte så bra på presentshopping kom vi fram till efter att vi köpt en jacka till dottern, ett par jeans till mig, en tröja och ett par kalsonger till sambon och ingenting till sonen. Tillslut hittade vi iaf lite saker. Ett Mix Max spel, krocket, målarbok, studsboll, en liten hammare och lite spik (han älskar att hamra och spika).

Nu är det dags för mig att gå till sängs. Imorgon kommer dotterns kompis hit strax innan 8 för att vara här istället för på fritids. Natti natti!

Nätshopping

Det är inte bra för min plånbok att det är så lätt att handla på nätet. Bara några små lätta "klick" och vips har man gjort av med 1000 spänn. Nu la jag precis en order på LaRedoute. Två par jeans till mig, ett tre-pack tröjor, en  munkis och ett par byxor till sonen blev det. Att det bara blev dryga 1000 kr beror på erbjudandet 15% och fri frakt. Att jag sedan med all sannolikhet behöver returnera jeansen gör ju i och för sig att slutsumman antagligen hamnar på mindre.

Jag såg ett par baggy-jeans på Vero Moda i Uppsala. Jag provade dem aldrig, men jag tror jag ska försöka göra det imorgon när jag och dottern ska på presentjakt. Fyller ju själv år snart (eller iaf hyffsat snart).

Bullbak och annat

Idag har det varit riktigt skönt att vara hemma. Jag har bakat bullar, bakar sockerkaka, dammsugit, tvättat köksmattan, lagat mat och suttit vid datorn och drukit kaffe. Bara varit hemma med andra ord. Jag tror inte ens att jag har borstat tänderna idag. Jag var på väg, men så ringde telefonen och sedan flera timmar senare ser jag att tanborsten ligger på köksbordet.

Imorgon blir det mer fart och rörelse. Då ska jag först lämna sonen hos mina föräldrar. Sedan ska jag och dottern åka till Allum för att köpa födelsedagspresent till sonen som fyller år på torsdag. Får se till att jag får borstat tänderna innan vi ger oss av.

Vilket väder!

Då var vi åter hemma och jag är mycket glad för att vi åkte från stugan i hyffsad tid. Regnet öste ner och när jag skulle göra en omkörning så var det mycket nära att jag fick vattenplaning. Antisladdsystemet satte in och allt gick bra. Vi såg att det var fler bilar med problem och jag avbröt omkörningen. Nu när jag läser på GP:s hemsida så var det visst en bil som voltat i motsatt riktning. Brandbilarna som vi mötte var kanske på väg dit? Det stämmer i tiden iaf.

Ta det lugnt om du ska ut och köra!