Julkalender

Nu är barnen paketkalender fixad, så när som på två dagar. Två lördagar bestämt, men där ska det hänga något godis och det kan jag köpa imorgon. Nytt för i år blir att inte båda två får varje dag. I år blir det varannan dag, med undantag för första och sista dagen samt alla lördagar och en söndag. Även i år blir det inte enbart paket, utan också saker som pepparkaksbak, besök på Liseberg (dottern) och biobesök (sonen) och liknande.

Idag har jag även hunnit med att tvätta fönstrena i köket och barnens rum, satt upp julgardiner och tagit fram diverse julbelysning. I år har vi nya julgardiner i köket och jag vet inte om jag gillar dem eller ej. Det tar ju alltid ett tag att vänja sig. Vi har alltid längder i köksfönstret men julgardinen är en kappa vilket gör att fönstret känns så stort. Men som sagt, jag vänjer mig nog efter ett tag.

Datorn är fixad!

Yes! Idag är jag glad. Datorn är nu fixad, och enkelt var det. Ringde till Dells support och förklarade vad som var fel. Fick ett tips om att trycka på strömbrytaren strax efter att jag satt på den. Sedan att starta om den igen och att jag då antagligen skulle få ett felmeddelande om att datorn stängts av på felaktigt sätt och då välja alternativet att starta om datorn normalt. Funkade fint, så här sitter jag nu och knappar på min älskade Dell.



Fem hjärtan av fem möjliga till Dells support!

Pyssel

Idag efter gymnastikuppvisning, fika hos mamma och pappa, hämtning av son hos kompis och middag pysslades det här i hemmet. Dottern köpte för ett par veckor sedan en snögubbsfamilj på Panduro, så den fixade vi till. Sedan bytte jag till julmotiv i ramarna i hallen utav bara farten.

Nu börjar det närma sig... Nästa helg på lördagen är det städning och pyntning som gäller. Upp med julgardinerna, fram med alla adventsljusstakar, stjärnor, tomtar och framför allt, fram med barnens julbyar!

Gymnastikuppvisning

Idag har barnen haft gymnastikuppvisning. Årets tema var Disney, sonen hade Aladdin och dottern Lejonkungen. Fantasin flödade inte direkt när vi skulle välja vilken figur de skulle vara. Det slutade med att sonen var apan i Aladdin, vad han nu heter. Han var iaf klädd i ett par bruna velourbyxor, brun långärmad tröja och en väst (en av dotterns boleros som jag sprätt bort ärmarna på).  På byxorna hade jag dessutom sytt fast en svans, där hade jag haft lite fantasi iaf, svansen bestod av en brun knästrumpa stoppad med bomull. Dottern var en zebra, lätt och bra. Vet iofs inte om det är någon zebra med i Lejonkungen, men någon borde man skymta i någon av scenerna tycker jag. Lätt som en plätt var hennes klädsel, ett svart-vit randigt linne och ett par svart-vit randiga tights.

Dåliga föräldrar som vi är hade vi ingen kamera med oss, så några bilder får ni inte se. Men jag kan tala om att de var båda två väldigt duktiga!

Snö

Nu snöar det i Sävedalen! Årets första (nåja, på andra sidan av sommaren), måste nog tända lite stearinljus och värma på lite glögg. Riktigt mysigt....


Inte bra, inte bra alls!

Nä, det är allt annat än bra just nu. Jag själv är dålig, inte jättesjuk men tillräckligt för att det ska vara åtminstonde lite synd om mig. Det som gör att det verkligen är synd om mig är att min fina fina bärbara dator inte alls verkar må bra. Igår när jag skulle starta den så ville den inte. Alltså, den startar, men det händer inget, Dell kommer upp på skärmen och för en liten stund står det att Windows återuptas. Sedan blir skärmen blå-svart och man ser nada. Ingen muspekare eller nåt! Jaja, jag får väl ringa Dell-support imorgon. Hoppas bara jag kan förklara så att de förstår vad felet är. Och framför allt att de kan förklara för mig vad felet är och vad som behöver göras.


Tävling hos Solig

Vill du också ha chansen att vinna en av de sötaste elefanterna som skådats?



Det enda du behöver göra är att öppna bildlänken och lämna en kommentar på blogginlägget Solig-tävling!

Gamla fotografier

Idag har jag ägnat lite tid åt att titta på gamla fotografier vi har i datorn. Så så gamla är de ju inte. Men det känns som en evighet sedan de togs. Imorgon ska jag sortera upp dem lite bättre i mappar och sedan kopiera över dem till den externa hårddisken som back-up. För dessa vill jag inte förlora om datorn kraschar!







Alla mina älsklingar!

Ljus

Det pågår en smärre ommöblering/ombyggnad på jobbet så igår eftermiddag stod det två stora bingar med lampor av alla de slag i personalentrén, alla anställda fick ta varsin lampa. Det såg så rörigt ut och jag hade lite bråttom hem så jag struntade i det. Dessutom har vi ju lampor i alla rum, vi behöver inga nya. Men så idag på väg hem så såg jag en ljuskrona i den ena bingen och jag stod där säkert i 15 minuter och försökte få upp den. Trassligt värre med alla sladdar. Men skam den som ger sig!


Visst är den fin? Nu har vi visserligen en nästan exakt likadan sedan tidigare, fast den är bara för stearinljus. Vi älskar verkligen vår ljuskrona, men vi saknar bra belysning.  Men med den nya kan vi både äta kakan och ha den kvar.

Telia eller Bredbandsbolaget?

Stora frågan för mig idag har varit om vi ska ha kvar Bredbandsbolaget som internetleverantör, eller om det är dags att byta. Funderar på Telia, dels är de 20 kr billigare i månaden och dessutom får man just nu en digitalkamera om man går över till dem. Bindningstiden är 18 mån, men med tanke på att vi haft B-bolaget i säkert 6 år nu utan att ens fundera på att byta så är ju inte 1½ år så lång tid.

Synpunkter?

Body Balance

Idag testade jag och Annelie Body Balance för första gången. Vi får se om jag kan gå imorgon! Det var endel nya övningar om man säger så...(hunden, svanen, plankan och jag vet inte vad). Men så avslappnad man var efteråt, riktigt skönt. Vi kan båda två tänka oss att gå på detta någon gång emellan åt, men då vill vi träna på någon löpmaskin/crosstrainer innan.

Nästa vecka har vi inte bokat in något pass ännu, men något ska vi nog få till. Eventuellt blir det ett spinningpass igen. Jag arbetar lite dumma tider nästa vecka och har lite svårt att hitta ett pass som passar. Men jag har iaf bestämt med en annan arbetskamrat att vi ska träna en stund innan jobbet på onsdag. Det känns som att jag börjar komma in i träningen och fortfarande tycker jag det är roligt. Det känns så hmla bra!

Pust

Vid 13-tiden idag kom de nya sängarna och tv-bänken. Innan dess hade jag/vi hunnit skruva isär sonens gamla utdragssäng, tagit hand om allt damm (var komemr det ifrån?), flyttat ner en av våra resårbottnar till sonens rum och en till källaren. Den i källaren ska slängas, men den får stå där så länge tills containern kommer i vår.

Nu har vi fått ihop tv-bänken, bäddat alla sängar och återstår gör bara en dusch och lite sortering av filmer som ska in i lådorna på nya tv-bänken. Sedan är det kväll, lördagkväll!