"Vi har en ihop-klubb"

Nu börjas det. Sambon kommer inte få det lätt han. Dottern är tillsammans med en klasskompis. Hon och några andra i klassen (som också är ihop med någon) har en ihop-klubb. Hur gulligt är inte det? Nästa helg ska denna ihop-klubb ha filmkväll hemma hos en av killarna.

Kommer ni ihåg när man var 9 år och jagade killarna på rasterna och lekte pussleken? Blev tillsammans med en kille och gjorde slut två dagar senare? Det var tider det! Måste dock tillägga att dottern faktiskt varit ihop med samma kille i åtminstonde två veckor nu. Lite ordning på henne är det iaf.

Onsdag och vab

Ja, även idag har jag vabbat, men också arbetat. Så fort sambon kom hem stack jag iväg till jobbet. Precis som igår med andra ord. Imorgon blir sambon hemma och på fredag passar min mamma sonen. Sedan är det ju helg och på måndag bara måste han vara frisk. Men det tror jag han kommer vara också.

Idag gjorde jag våfflor till lunch, gjorde bara en liten sats som gav fyra våfflor. Snacka om att dottern blev besviken när hon fick höra att vi ätit våfflor och inte sparat till henne. Borde jag ju förstått, men nu blir det till att göra våfflor till helgen igen. Men det gör ingenting för min del, det är ju så gott!


15:08

Eftersom jag fick städat igår så har jag inte varit lika effektiv idag. Men tre maskiner tvätt har jag iaf hunnit med. Plus att jag gjorde rent tvättmedelfacket på maskinen. Det behövdes!

Snart kommer sambon hem, vilket innebär att jag åker till jobbet. Dags att göra sig iordning med andra ord...

Tisdag och vab

Är hemma idag också. Sonens utslag på huvudet har inte försvunnit, men det har blivit mindre (tror jag). Jag tror vi kommer vara hemma hela veckan. Det känns som det nu iaf. Idag kommer jag åka in till jobbet när sambon kommer hem, likadant imorgon. På torsdag har jag en utbildning som jag måste gå på) annars är sommaren och dess semesterscheman i fara...) och på fredag kan mamma passa honom. Alltså så löser det sig ganska bra och vi behöver bara ta ut 2 dagars vab totalt denna veckan.

Vi får se hur det blir, måste prata med sambon och även med vårdcentralen och se vad de säger. Om nu den på huvudet är en svinkoppa så ska han ju inte till dagis så länge den inte har torkat ut. Men om det nu inte är en koppa? Hur ska vi veta? Inte ens läkaren vara ju säker på det. Nu är väl iofs risken att det är en svinkoppa större än att det inte är det, därav stannar vi nog hemma hela veckan.

Måndag och vab

Sonen får vara hemma även idag. Visserligen har kopporna torkat ut och det börjar se riktigt fint ut igen. Men det var ju den den "saken" på huvudet. Om det är en stor fet svinkoppa så känns det bäst att ha honom hemma ytterligare ett par dagar, det är svårt att avgöra om den fortfarande vattnar och därmed smittar. Vill inte gärna att det ska spridas till de andra på dagis.

Än så länge har vi idag badat/duschat, bytt lakan, kört två tvättmaskiner, städat och dammsugit i sonens rum samt satt ihop den nya stolen vi köpte igår. Och klockan är 10:43! Åtminstonde två maskiner tvätt till kommer det bli och även dammsugning av resten av lägenheten.

På väg

Snart på väg till pappa för att fira hans födeseldag. Vi har köpt en motorsåg till honom! Den kommer säkert komma till användning på landet. Jag tänkte försöka få med mig sambon och sonen till IKEA först (dottern är ju redan hos mina föräldrar). Måste lämna tillbaka en datorväska jag köpte och även köpa en ordentlig skrivbordstol till sonen.

Idag har jag hunnit rensa ur min ena garderob. Slängde lite grann iaf. Så nu är det ordning och reda där inne. Frågan är bara hur länge den kommer hållas?

Lördag

Hade egentligen planerat att åka och hälsa på min  moster med familj i Varberg denna lördag. Men eftersom sonen drabbats av svinkoppor avstår vi. Onödigt att ta några smittorisker. Vi får åka ner om ett par veckor istället. Då fyller min kusin år, så egentligen passar det ju bättre.

Så här händer ingenting denna lördag, dottern tröttnade och tog saken i egna händer. Hon ringde morfar och frågade om hon fick sova över hos dem. Och visst fick hon det! Nu är hon och handlar lördagsgodis, sedan åker jag och lämnar henne. Imorgon ska vi ändå hem till mina föräldrar och fira pappa lite eftersom han fyllde år här i veckan, så det passade ju ganska bra att hon ville sova hos dem.


Läkarbesök

Läkarbesöket igår gav ingenting mer än en remiss till hudläkare. Sonen åkte på utflykt med dagis och när sambon hämtade honom hade han fått röda utslag i ansiktet och på armarna. Idag blev det ett nytt läkarbesök, SVINKOPPOR. Kul, kul... Nu får iaf sonen antibiotika och här hemma tvättas maskin efter maskin. Lakan, handdukar, kläder, allt! Själv tycker jag mig se och känna kliande utslag på mig också, men förhoppningsvis är det ren inbillning. Ungefär som att man alltid mår lite illa när man hör att någon i sin närhet har eller har haft magsjuka.

Nu hoppas jag att detta går över fort och att vi lyckas begränsa spridningen så ingen annan i familjen drabbas.

Fest, utflykt och läkarbesök

I lördags var det åter dags för personalfest. Denna gången bara för oss i Bäckebol och som vanligt var vi då på varuhuset. Årets tema var Vilda Västern. Ganska många som var där kom utklädda, så indianer, cowboys, banditer, salongflickor och sheriffer fanns det gott om fastän det var inte lika många där i år som det brukar vara.
Själva festen var lite segstartad, eller så var det bara jag som var det. Eftersom jag skulle ut och köra bil relativt tidigt på söndagen så höll jag mig nykter. Drack bara en massa vatten, både med och utan bubblor.
Att vara nykter på en personalfest kan vara rätt roande fick jag uppleva. Jag fick iaf ett oanständigt förslag och jag var inte den enda som fick det, frågan är bara om de andra kommer ihåg att de fått det...  

I söndags var det återigen kalasdags! Jag tycker det är kalas var och varannan vecka. Denna gången var det sonens tur att gå på kalas, på Bushuset. Det är alltid populärt. Efter kalaset blev det "efterfest" hemma hos en dagiskompis. En riktig lekdag blev det för sonen och han somnade när huvudet var på väg ner mot huvudkudden.

Imorgon ska sonen med dagis på utflykt till Universeum. Då ska de ha matsäck med sig och detta har sonen såklart sett fram emot länge. Tror ni då inte att jag glömmer bort denna dag när jag bokar en läkartid till honom?
Nu löser det sig antagligen ändå, bara det att jag får köra honom till Universeum och så han kan möta upp dagiskompisarna och fröknarna där.
Anledningen till läkarbesöket är ett konstigt utslag han har på huvudet. Det är lite upphöjt och det bildas en konstig skorpa på utslaget. Om man blöter upp skorpan kan man kamma bort det, och det luktar lite unket. Vet inte vad det kan vara, men jag tror det kan vara någon svampinfektion eller något. Vi får helt enkelt se vad läkaren säger imorgon.

Müsli

Jag har börjat göra egen müsli, känns onödigt dyrt att köpa de färdiga varianterna. Dessutom blir den hemmagjorda så mycket godare och mindre söt (jag är av den sorten som inte klarar av "torr" müsli utan vill ha crunchy varianten). Idag blev det en med cocos, kardemumma och kanel som smaksättning. Det är det som är så bra när man gör sin egna, att man kan smaksätta den med det man själv vill.

Receptet om någon vill ha kommer här:

5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl cocosflingor
100 g hackade nötter av valfri sort
1½ dl råsocker
2 dl solrosfrön
2 msk kanel
1 msk kardemumma
5 msk neutral olja
2 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser (för en helt naturell müsli uteslut cocosflingorna, kanelen och kardemumman) i en stor bunke. Blanda vatten och olja och droppa sedan detta över den torra blandningen och krama in det.
Häll allt på en plåt och rosta i 175 grader ca 20 minuter (eller tills müslin är helt torr). Rör om minst 4 gånger under tiden. Låt müslin svalna helt innan den hälls på glasburk med tätslutande lock.

När müslin är klar kan man om man vill lägga i torkad frukt i bitar. Eller så låter man den helt enkelt vara som den är och varierar med torkad/färsk frukt, eller varför inte lite bär, vid servering istället. Självklart är den lika god även utan frukt/bär!


Noll inspiration

Över två veckor utan någon som helst uppdatering här på bloggen!

Men jag kan meddela att de två senaste veckorna har sett ut ungefär som det tidigare åtta veckorna på 2009. Schema, schema och åter schema på veckodagarna för att sedan övergå till helger med barn och familj. Livet rullar på med andra ord. Nu börjar jag se ljuset i tunneln på detta schemahelvetet som varit. Nästa vecka kvar och sedan ska schemana till facket för granskning. Idag kom visserligen en "liten" formsvacka som yttrade sig i en lite tyken ton till fel person. Men det hela reddes ut och vi var överrens om att det hela var missförstånd och en dos stress som utlöste det.

Nu är det iäntligen helg och hela familjen har precis ätit lite kycklingklubbor med dipp, bröd, ölkorv och lite annat plock. Sonen har nu lagt sig och kvar uppe är dottern som vill se klart Let´s Dance. Imorgon ska barnen sova hos mina föräldrar och jag och sambon tänkte passa på att handla lite och även äta middag med ett par vänner. På restaurang! Det ni, det händer inte ofta nu för tiden.

Trevlig helg!