Inställt

Det kalas som dottern skulle på blev inställt pga magsjuka. Inte dottern som väl var, utan kompisens mamma. De tar det nästa lördag istället. Så nu är dottern på extraträning i gymnastik istället. Hon går ju i gymnastik och har träning på måndagar, men från och med denna terminen har de börjat med extraträningar på lördagar mellan 14 och 16. Att de dessutom har denna träningen i dotterns skolas gymnastiksal kan ju inte bli bättre. Då kan hon gå dit själv och vi behöver inte tänka på att lämna och hämta.

Själv har jag städat, dammat, dammsugit och torkat golven. Skönt när det är rent hemma! Även jag är ren efter ett varmt och skönt bad. Nu väntar nybryggt kaffe. Härliga lördag!

After Work

Igår blev aw:en, som vi inte orkade med förra veckan, av. Vi gick till Lotus Bar och där var det folk. Så mycket folk att vi inte lyckades få något bord utan istället fick stå i baren och äta av buffén. Det blev en rätt lagom kväll, tre öl och som sagt lite mat från aw buffén. Inte som sist när vi var där, då blev det en helkväll!

Idag ska båda barnen på kalas. Sonen ska på ett i grannhuset, bekvämt. Dottern ska på bio och sedan på middag hemma hos kompisen som har kalaset. Även hon bor här i området, så dottern kan enkelt knalla hem själv när kalaset är slut. Faktiskt ska sambon också iväg, han ska på hockey med ett par kompisar. Frågan är då vad jag ska hitta på eftersom alla försvinner ungefär samtidigt.

Söndag=IKEA

Igår fick jag sådan lust till att åka till IKEA för att handla lite smått och gott. Men igår hann vi inte med det. Idag däremot! :)

Det ska bli så kul att i lugn och ro kunna gå och titta, inte bara en snabb sväng in direkt efter jobbet som det oftast blir. Nä, idag ska sonen få leka i Småland och jag och sambon ska kika lite på köksavdelningen tror jag. Jag har en idé om att slänga ut det befintliga skafferiet för att göra plats till ytterligare en kyl/frys (som det är nu kan vi inte handla mer än tre limpor så är frysen full, och vi bor ändå i en stor 4:a!). Istället för det befintliga skafferiet så vill jag ha ett snyggt skåp till skafferivarorna. Så idag vill jag se vad som finns och få lite inspiration. Sedan måste jag ju såklart höra med hyresvärden om det är ok att riva ut skafferiet som står där nu.

ÄNTLIGEN!

Nu är allt klart, eller nej det är det ju inte egentligen. Men nu är det medarbetarnas tur att ta över och göra sina önskningar (se inlägget nedan). Jösses vad vi bemanningsplanerare har slitit! Men vi blev klara till slut, något som vi många gånger under tiden inte trodde att vi skulle bli. Vi hade en After work inplanerad till igår, men det var ingen av oss som orkade. Det känns som vi har arbetat dygnet runt de två senaste veckorna. Vi har drömt om Invision (som det nya verktyget heter) och har inte kunnat koppla av ordentligt ens när vi varit lediga. After worken får bli nästa vecka istället.

Trots allt slit och stress kommer vi kunna se tillbaka på denna perioden och skratta. De två senaste dagarna ockuperade vi Kundservicekontoret och det var ömsom tårar och ömsom skratt. Ibland rätt hysteriska skratt. Vi kunde brista ut i gapskratt för ingenting. Vi var tidigare, men kanske ännu mer nu, ett otroligt gott gäng och jag är glad att jag får ha dessa människor som mina arbetskamrater!

Arbete

Idag arbetar jag hemifrån, ibland är det skönt att man har den möjligheten. Som idag, barnen slipper vara på fritids/dagis som de skulle behövt vara annars. Semesterdagarna håller vi i nu så vi kan ta lite extra långa helger till våren. Då är det stugan som gäller! Längtar redan.

Just nu tar jag en paus från arbetet. Fixar lite lunch till oss, pasta med baconsås. Därefter blir det lite arbete igen innan vi åker och hämtar upp sambon på jobbet och drar vidare till ett par vänner på middag. Med oss hem följer sedan äldsta dottern i familjen tillika kompis till  vår dotter.

Antar att jag kommer sitta lite med jobb ikväll och imorgon också. Känns som att det bara blir mer och mer att göra just nu. Ny schemaperiod innebär alltid mycket att göra visserligen, men nu har vi dessutom ett nytt schemaverktyg som vi ska använda. Medarbetarna ska gå in och önska sina arbetspass, vilket ju är en jättefördel för dem. Tyvärr ser inte vi den fördelen just nu. Det är en massa förarbete som ska göras och eftersom det är första gången vi använder systemet så kan vi det inte fullt ut ännu. Men det blir bättre....  När allt är klart blir det en grym After Work!

"Egentid"

Jaha, så fick man lite extra egentid. Sambon och dottern blev medbjudna på innebandy, Pixbo mot Helsingborg om jag inte har helt fel. Sonen är visserligen hemma, men han ligger i sin säng nu och somnar nog snart. Då blir det ett varmt bad och ett glas rött för min del. Bara en bra bok som saknas, jag får väl leta fram någon gammal veckotidning och bläddra i istället.

Slutsats: Köp hem lite pocketböcker och ha på lager när sådana här tillfällen dyker upp!

Myskväll

Ikväll blir det mys med dottern. Hon har beställt lite god plockmat och film. Nu väntar vi bara på att sonens ska somna. Eftersom inte sambon/pappa är hemma blir det en riktig tjejfilm, 27 dresses.


2009

Så var det nya året igång, dock har inte det nya arbetsåret dragit igång riktigt ännu. Jag arbetade lite hemifrån igår och imorgon ska jag en snabb sväng till jobbet för att fixa lite. På måndag blir det arbete hemifrån och ledig tisdag. SEN är vardagen tillbaka igen!

Så vad kommer 2009 med? Alltid lika spännande med nytt år.
Klart är att dottern fyller tvåsiffrigt, tänk hon blir 10 år till sommaren! Och klart är att sonen börjar skolan (nollan).

Nu hoppas jag bara att januari, februari och mars ska gå rasande fort för visst är det första kvartalet fruktansvärt tråkigt?