Müsli

Jag har börjat göra egen müsli, känns onödigt dyrt att köpa de färdiga varianterna. Dessutom blir den hemmagjorda så mycket godare och mindre söt (jag är av den sorten som inte klarar av "torr" müsli utan vill ha crunchy varianten). Idag blev det en med cocos, kardemumma och kanel som smaksättning. Det är det som är så bra när man gör sin egna, att man kan smaksätta den med det man själv vill.

Receptet om någon vill ha kommer här:

5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl cocosflingor
100 g hackade nötter av valfri sort
1½ dl råsocker
2 dl solrosfrön
2 msk kanel
1 msk kardemumma
5 msk neutral olja
2 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser (för en helt naturell müsli uteslut cocosflingorna, kanelen och kardemumman) i en stor bunke. Blanda vatten och olja och droppa sedan detta över den torra blandningen och krama in det.
Häll allt på en plåt och rosta i 175 grader ca 20 minuter (eller tills müslin är helt torr). Rör om minst 4 gånger under tiden. Låt müslin svalna helt innan den hälls på glasburk med tätslutande lock.

När müslin är klar kan man om man vill lägga i torkad frukt i bitar. Eller så låter man den helt enkelt vara som den är och varierar med torkad/färsk frukt, eller varför inte lite bär, vid servering istället. Självklart är den lika god även utan frukt/bär!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback