Vitchoklad- och hallonbrownie

Just nu står en kaka i ugnen. Den ska med till jobbet imorgon som tack till ett par arbetskamrater. Funderar dock på om det verkligen kan heta brownie när den inte ens är brun... Nåväl, gudomligt god är den iaf och receptet kommer från Kokbok för tjejer.

Ingredienser

250 g vit choklad
75 g smör
1 ½ dl socker
2 stora ägg
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl mjöl
½ tsk salt
150 g hallon (färska eller frysta)


1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en kakform.
2. Dela chokladen och msält hälften över vattenbad. Ställ åt sidan.
3. Vispa smör och socker så det blir poröst. Vispa sedan i äggen, vaniljsockret och den smälta chokladen.
4. Sikta i mjöl och salt och rör om. Tillsätt resten av chokladen (hackad) och hallonen. Rör försiktigt.
5. Grädda i 30-35 minuter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback